Květiny jsou důležitou součástí svatební výzdoby a správně zvolené a umístěné květiny mohou výrazně ovlivnit atmosféru a styl svatebního dne. Zde je několik tipů, jak vhodně zkombinovat květiny na svatbu:

  1. Zvolte si barvy a styl, které se hodí k celkovému tématu svatby. Pokud například plánujete rustikální svatbu, můžete zvolit květiny s přírodním vzhledem, jako jsou květiny z polí, eukalyptus nebo sukulenty.
  2. Zvažte kombinaci květin různých velikostí a tvarů, aby byla vytvořena zajímavá textura. Například můžete zkombinovat velké květy jako jsou hortenzie s menšími květy jako jsou růže nebo lilie.
  3. Uvažujte o umístění květin v různých částech svatební výzdoby. Můžete zahrnout květiny do stolních aranžmá, dekorace stolů hostů, svatební kytice, květinových girland apod.
  4. Zvažte použití květin v různých nádobách a materiálech, aby bylo vytvořeno zajímavé vizuální spektrum. Například můžete kombinovat květiny v kovových, skleněných nebo keramických nádobách.
  5. Ujistěte se, že květinové aranžmá jsou v souladu s celkovou estetikou svatby. Například pokud máte svatbu s moderním stylem, můžete zvolit jednodušší aranžmá s jednobarevnými květy.
  6. Nebojte se experimentovat s netradičními květinovými aranžmá. Například můžete zvolit květiny s neobvyklými tvary a texturami, nebo kombinovat různé druhy květin v jednom aranžmá.
  7. Zvažte také použití zelené jako doplňku k hlavním květinám. Eukalyptus nebo jiné druhy zelení mohou přidat svěžest a texturu do květinového aranžmá.
  8. Ujistěte se, že květinové aranžmá jsou vhodné pro danou sezónu. Například můžete zvolit květiny, které jsou k dispozici v dané sezóně, aby bylo zachováno čerstvost a kvalita květin.
  9. Snažte se zachovat konzistenci v rámci celé svatební výzdoby. To znamená, že zvolte květiny, které se hodí k ostatním dekoracím, jako jsou stoly, židle, ubrusy apod. Pokud například používáte bílé ubrusy, zvažte použití květin v podobné barvě.
  10. Komunikujte s floristou a dejte mu vědět o vašich preferencích. Pokud máte konkrétní květiny, které byste chtěli použít, nebo máte určité představy o stylu aranžmá, neváhejte o tom mluvit s floristou.
  11. Rozmyslete si, jaký druh svatební kytice by vám nejvíce vyhovoval. Existuje mnoho druhů svatebních kytic, jako jsou třeba kulaté kytice, kaskádové kytice nebo svatební kytice ve tvaru srdce. Zvažte, který druh by nejlépe vyhovoval vašemu stylu a přání.
  12. Nepodceňujte význam květinového aranžmá. Květiny mohou vytvořit romantickou a intimní atmosféru, kterou hledáte. Proto se vyplatí investovat do kvalitních květin a profesionálního floristy, který vám pomůže vytvořit dokonalou svatební výzdobu.

Celkově platí, že zkombinování květin na svatbě závisí na vašich osobních preferencích a stylu svatby. Důležité je najít floristu, se kterým budete dobře komunikovat a bude schopen vám poradit a navrhnout vhodné aranžmá, které bude odpovídat vašim představám a stylu svatby.

Podobné příspěvky